Laatste update: 12 juni 2004
 
Deze homepage is gewijd aan Amiga. Ooit een revolutionaire computer, nu een eigenwijs, onbeduidend apparaat. Faillisementen en overnames en ander van buiten komend onheil hebben zo hun weerslag gehad op de ontwikkeling van Amiga: er is eigenlijk de laatste vijftien jaar vooral nièt ontwikkeld...

Maar Amiga bestaat nog steeds. Niet "alweer", nee: nog steeds! Door de jaren heen is er op kleine schaal steeds maar software en hardware ontwikkeld, vaak op zolderkamertjes en in eigen tijd, soms door professionele bedrijven.

En nu, eind 2004, werk ik al maanden met een nieuwe AmigaONE: een geheel nieuw moederboard met een PowerPC-processer (G4 op 800 MHz) en met een beta van het nieuwe besturingssysteem AmigaOS_4. Niet helemaal meer zo eigenwijs als way back when, maar wel weer met het onovertroffen AmigaOS.

Diezelfde gemeenschap, die Amiga jaren op de been (...) heeft gehouden is nu met vereende krachten bezig met het ontwikkelen van AmigaOS_4.0 (door Hyperion Inc) en het vertalen van datzelfde OS_4.0 naar diverse talen (ikzelf co÷rdineer de vertaling naar het Nederlands).

logo_brief.gif
mail me!

pijl_op
Naar het begin van deze pagina