Intro.gif

Laatste update: 14 juli 2003

Deze website is gemaakt naar aanleiding van een reis naar Tanzania. Deze reis is gemaakt door studenten van de School voor Journalistiek in Utrecht, in mei/juni 2003.

Zeventien studenten, toevallig allemaal meiden, en twee begeleidende docenten zijn ruim twee weken in Tanzania geweest: eerst een klein weekje in Arusha (in het noorden) en daarna nog een dag of tien in Dar es Salaam.

De reis is een deel van het keuzevak Verre Reis. Dit keuzevak beoogt studenten te laten kennis maken met het werken in een vreemd land en in een vreemde cultuur. De school biedt dit keuzevak eens per jaar aan, gedurende één trimester.

In de eerste weken van het trimester wordt les gegeven over het land (en het continent) en de cultuur van dat land. In deze weken bereiden studenten ook al hun reportages voor. Meestal wordt er een centraal thema gekozen, waarbinnen studenten dan hun onderwerp zoeken. De voorbereidingen van dit onderwerp houdt ook in dat studenten al contacten gaan leggen met mensen in het land en al afspraken proberen te maken voor een bezoek en een interview.

In het tweede deel van het trimester wordt er gereisd in het land. Er gaan altijd minimaal twee begeleidende docenten mee.
Het programma voorziet meestal in een aantal gezamenlijke excursies en in een boel vrije tijd, waarin studenten alleen of in groepjes werken aan hun reportages: informatie verzamelen, afspraken maken, instanties bezoeken en mensen interviewen.

Na afloop van de reis hebben studenten meestal nog een week of twee, drie de tijd om een acceptabel verhaal (of radio- of tv-item) in te leveren.

Het keuzevak Verre Reis gaat afwisselend naar Mexico, Indonesië en Tanzania.
Mogelijk dat in de toekomst andere landen op het programma komen te staan.

logo_brief.gif pijl_op
Mail
ons!
Top
pagina